Dirigent

Walter Van de Venne:

IMG_5584

Voor Walter van de Venne (°1961) werd al gauw duidelijk dat een carrière in de muziekwereld iets voor hem was. Zijn muzikale opleiding begon hij op jonge leeftijd in de muziekacademie van Willebroek, waar hij naast slagwerk, ook lessen piano en contrabas volgde. Op 15-jarige leeftijd werd hij uitgeroepen tot laureaat in de Pro-Civitate wedstrijd te Bergen en behaalde hij eveneens de regeringsmedaille.

Na zijn studies notenleer, slagwerk, muziekgeschiedenis en pianobegeleiding aan het conservatorium van Gent, startte zijn professionele carrière bij de toenmalige muziekkapel van de rijkswacht.

In 1995, bij het ter ziele gaan van deze kapel, solliciteerde Walter Van de Venne bij de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, waar hij werkzaam was als professioneel slagwerker.

Walter Van de Venne is momenteel ook lid van de muziekcommissie van VLAMO en werd al verschillende keren gevraagd als jurylid op de door VLAMO ingerichte wedstrijden, alsook op de examens van verscheidene muziekacademies.

Bij De Herleving is Walter al jarenlang de vaste dirigent van ons Percussie-ensemble, zowel bij de A groep als bij de jeugd, en ook van de fanfare.